Carpcatcher BT V

Carpcatcher BT V

4.1/5 rating (18 votes)

Productomschrijving

Carpcatcher voerboten worden gemaakt door Schrijver Modelbouw.

De romp

De romp is vervaardigd uit een slagvast kunststof genaamd ABS, dit materiaal word aangeleverd in platen van 4 mm dik en word vervolgens vacuüm in de mal getrokken. ABS is een kunststof waar geen weekmakers in worden gebruikt , dit houd dus in dat ABS niet gevoelig is voor UV stralen of andere weersinvloeden. Het word dus op den duur niet hard en broos, het behoud z’n soepelheid en heeft de eigenschap zo sterk te zijn dat ik (120 kilo!) boven op het deksel kan gaan staan springen zonder het te breken!
Met dit materiaal haalt U dus een stuk duurzaamheid in huis waar ik voor de volle 100 procent achter sta en dus ook 4 jaar garantie op de romp durf te geven!

De elektronica

De elektronica die voor de Carpcatcher voerboten word gebruikt komt van de merken ROBBE of GRAUPNER, dit zijn tevens DE bekendste topmerken uit de modelbouw.
Dat er met andere goedkopere merken gewerkt kan worden zijn we ons terdege van bewust, maar dan moeten we concessies doen aan de kwaliteit en duurzaamheid en dat willen we liever niet. De gebruikers van de voerboot zijn immers in de eerste plaats karpervissers en geen modelbouwers, we streven er dus ook naar om storingen tot een minimum te beperken en het liefst helemaal uit te bannen. Ik ben per slot van rekening zelf als karpervisser er zeer goed van doordrongen dat als je een dusdanig bedrag uitgeeft aan materiaal je ook mag verwachten dat het je niet inde steek laat.

De motoren

De motoren die we gebruiken zijn van het merk Graupner, type; Speed 720BB Torque.
Dit zijn motoren met een relatief laag stroomverbruik waardoor de totale vaartijd uitkomt op ongeveer 4 1/2 uur!
Ook is het toerental in vergelijking tot andere motoren uit de modelbouw erg laag (4100 rot./min.) , wat weer ten goede komt aan de slijtage en het geluid. De motoren behoeven verder geen onderhoud en zijn vanaf de fabriek reeds deugdelijk ontstoord zodat ze geen invloed hebben op de werking van de afstandsbediening van de boot of de eventuele dieptemeter.

De snelheidsregelaar

De elektronische snelheidsregelaar die we gebruiken komt van het merk ROBBE, het is de ROKRAFT 100 uP met ingebouwd BEC systeem , dat wil zeggen dat dit model tevens zorgt voor de stroomvoorziening van de ontvanger en de servo’s. Deze regelaar zorgt voor de traploze voortstuwing van de motor in voorwaartse maar ook in achterwaartse richting. Hij heeft een capaciteit van kortstondig 20Ah en 15Ah continu, dat betekend dus dat er gekozen is voor een enorme overcapaciteit, want de voerboot eenmaal te water en op volle kracht varend heeft een gebruik van ongeveer 1,4Ah, ook dit zal dus de levensduur van de boot positief beïnvloeden.

Deel dit product

,{'anonymize_ip':true});