Nachtvissen verboden

nachtvissen is verboden op de volgende wateren;


In alle wateren die niet in het bovenstaande lijstje voorkomen mag dus wettelijk gezien het hele jaar door ’s nachts worden gevist met de hengel. Maar let op:

Als het nachtvissen wettelijk is toegestaan dan kan de visrechthebbende dit toch op “zijn” water verbieden of hieraan bepaalde voorwaarden verbinden zoals het bezit van een aanvullende nachtvistoestemming. Vaak gebeurt dit om overlast te voorkomen en om beter te kunnen handhaven.

Vanaf 1 januari 2013 is het nachtvissen op de meeste plaatsen geregeld via een landelijke Nachtvistoestemming; zie hierna.

Landelijke Nachtvistoestemming

Om het nachtvissen in goede banen te leiden heeft Sportvisserij Nederland samen met de federaties een gezamenlijke landelijke Nachtvistoestemming ontwikkeld. Deze Nachtvistoestemming geeft toestemming om in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan en die zijn voorzien van het symbool ook ’s nachts te vissen.

De Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren ontvangt de sportvisser bij zijn VISpas, zodat hij weet voor welke wateren hij een Nachtvistoestemming kan aanschaffen. Voor nagenoeg alle wateren met het nachtvissymbool geldt dat het hele jaar ’s nachts gevist mag worden. Een sportvisser moet voor eventuele aanvullende voorwaarden altijd goed kijken bij het water waar hij wil gaan vissen.

De Nachtvistoestemming voor het jaar 2014 kost € 10,-. De Nachtvistoestemming bestaat uit een hologramsticker die op een speciale plaats op de achterzijde van de VISpas 2014 geplakt moet worden. Wanneer een sportvisser deze toestemming bestelt, krijgt deze een brief met de sticker thuis gestuurd. De Nachtvistoestemming kan online worden besteld. Dat kan via een bestelmodule op de websites van Sportvisserij Nederland, de federaties en De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN). Bij bestelling krijgt de sportvisser direct een Voorlopige Nachtvistoestemming digitaal opgestuurd waarmee deze meteen 's nachts mag vissen. Binnen twee weken wordt de definitieve toestemming opgestuurd.

(bron sportvisserij Nederland)

Afdrukken